Quiromassatge

-Què és el quiromassatge?

El quiromassatge és una tècnica que consisteix a manipular pell, teixit adipós i músculs del cos humà amb les mans per aconseguir produir al pacient un efecte de benestar físic i psicològic.”Sols les mans són capaces de tenir la suficient sensibilitat per notar els punts de tensió o d’exercir la pressió justa i exacte en un punt en concret-. Quan un quiromassatgista exerceix una pressió sobre una zona del cos en la qual el seu pacient sent dolor, es produeix una resposta reflexa que permet calmar la molèstia. La pressió tàctil i el fregament també impulsen altres mecanismes, com reduir la sensació de cansament o modificar l’estat anímic del pacient. Als quiromassatges també se li atribueixen beneficis per a la circulació i la capacitat de millorar la mobilitat de teixits danyats.

-Quins beneficis pot aportar?

Entre els efectes directes més coneguts del quiromassatge podríem destacar: augmenta moderadament la temperatura de la pell, estimula la circulació sanguínia, augmentant el moviment perifèric, estimula la circulació limfàtica, estira els teixits tous eliminant adherències, desenganxa les cicatrius, afavoreix el moviment peristàltic del còlon, depenent de la tècnica estimula o relaxa músculs i tendons, depenent de la tècnica, estimula o relaxa el sistema nerviós perifèric, relaxa el sistema nerviós central, augmenta la permeabilitat dels Teixits, afavoreix la producció d’enzims, equilibra l’estat anímic, etc. Encara que resulten difícils de quantificar, els beneficis psicològics són acceptats en l’àmbit general. El contacte entre la mà del quiromassatgista i la pell de l’altra persona sol provocar relaxació i plaer, ajudant a eliminar tensions i a reduir l’estrès.

" El quiromassatge ens ajudarà de forma ràpida i efectiva a treballar lumbàlgies, cervicàlgies, compressió ciàtica, etc..."

Circulació i cames cansades

Circulació i cames cansades

Aquesta sessió de quiromassatge és recomanable per totes aquelles persones que pateixin retenció de líquids en extremitats o bé mala circulació amb cames inflades i cansades. Els treballs que impliquen estar molta estona dret o bé amb ambients de molta calor, agreugen aquestes patologies. Treballem de forma suau el retorn venós acompanyant-lo quan calgui de drenatge limfàtic en les zones afectades. També es treballen els peus focalitzant l’atenció en la zona plantar amb massatges ascendents a les cames.

Drenatge del sistema limfàtic

Drenatge del sistema limfàtic

El sistema limfàtic està format per una xarxa d’òrgans, ganglis, conductes i vasos pels quals circula la limfa, un líquid transparent i blanquinós que transporta nutrients, especialment greixos, i distribueix els glòbuls blancs per l’organisme. El drenatge limfàtic és un tipus de massatge molt suau que es fa amb moviments rítmics i que actua directament sobre el sistema limfàtic. Afavoreix l’eliminació de líquids al mateix temps que ajuda a mantenir el sistema immunitari. A més, activa la circulació i millora l’aspecte de la pell. Entre els beneficis del drenatge limfàtic trobem que ajuda a reduir els símptomes de cames inflades, millora els trastorns circulatoris i la retenció de líquids, actua eficaçment sobre la cel·lulitis i afavoreix la relaxació.

Massatge post-esportiu

Massatge post-esportiu

Després d’haver sotmès la musculatura a un augment de l’activitat (exercici), es produeixen micro trencaments en les fibres musculars i acumulacions d’àcid làctic (fruit de la combustió muscular en exercicis aeròbics). Aquesta acumulació provoca una acidificació muscular que acaba desembocant en una recuperació muscular lenta o deficient i un rendiment esportiu baix. Tant si hi ha hagut una activitat física intensa com moderada, és molt convenient drenar tots els teixits i els grups musculars implicats.

massatge general d'esquena

massatge general d'esquena

En aquesta sessió de quiromassatge treballem tota la part posterior des de la inserció de la musculatura paravertebral (sota el crani), incloent-hi espatlles i escàpules fins a arribar a zona lumbar. S’incideix especialment en el trapezi, serrats, dorsal ample, para-vertebrals, etc. Són unes zones que tendim a tensar de forma inconscient quan patim nervis, estres o situacions d’angoixa. La tensió (moltes vegades involuntària) a la que aquesta zona es veu sotmesa és l’origen molt sovint de cefalees tensionals i contractures musculars que poden arribar a provocar parestèsies (formigueig, adormiments, enrampades) amb afectacions als braços.

massatge escapulo-humeral

massatge escapulo-humeral

L’articulació gleno-humeral o escapulo-humeral és un conjunt de 4 ossos que formen 5 articulacions. Una estructura molt complexa que s’ha d’abordar amb un coneixement profund dels seus mecanismes intrínsecs. Recuperar la mobilitat dels omòplats i alliberar la zona ens ajudarà a preveure futurs problemes. Desfer les contractures escapulars i amassar supraespinós i trapezi també resulta indispensable i molt efectiu. L’augment de mobilitat en tota aquesta zona repercuteix de forma global en el nostre cos.

Lumbàlgies / piramidàlgies

Lumbàlgies / piramidàlgies

La síndrome del piriforme o síndrome del piramidal és un trastorn neuromuscular que es produeix quan el nervi ciàtic és comprimit o irritat pel múscul piramidal de la pelvis o piriforme causant dolor, formigueig i entumiment a les natges i al llarg de la trajectòria del nervi ciàtic descendint per la part inferior de la cuixa i fins a la cama. Alleugerir la pressió del piriforme sobre la baina nerviosa del nervi ciàtic és imprescindible per fer disminuir el dolor i les seves radiacions àlgiques.

LLISTAT DE PREUS

SERVEI DURACIÓ PREU
logotip-quiromassate-469x313 QUIROMASSATGE 60 minuts aprox. 38,00 €
sistema-linfático-900x675 DRENATGE LIMFÀTIC 90 minuts aprox. 50,00 €
Rotes Kreuz URGÈNCIES QUIROMASSATGE 60 minuts aprox. 55,00 €

ABONAMENTS QUIROMASSATGE

PACK PREU TOTAL DESCOMPTE PREU AMB DESCOMPTE
PACK 3 SESSIONS 114,00 € 10 % dte 103
PACK 6 SESSIONS 228,00 € 15 % dte 194
PACK 10 SESSIONS 380,00 € 20 % dte 304

FAQS

Les preguntes més freqüents de quiromassatge

Un quiromassatge el pot rebre tothom, però existeixen unes contraindicacions que s’han de respectar sempre. Les contraindicacions més importants són les següents: 

 • Durant els tres primers mesos de l’embaràs (després, amb prescripció mèdica).
 • Malalties infeccioses de la pell (p.e.: fongs, lupus o ELS) i unes altres no infeccioses generalitzades (p.e.: dermatitis al·lèrgica).
 • Ulceres per decúbit (o UPP) i cremades.
 • Malalties vasculars inflamatòries (p.e.: flebitis) inflamacions dels ganglis limfàtics i cadenes ganglionars.
 • Feblesa vascular i retencions circulatòries greus.
 • Trombosi i embòlia arterial, per risc d’embolia pulmonar o d’altres teixits de l’organisme, venes varicoses avançades i en cardiopaties en general (p.e.: taquicàrdies, hipertensió arterial).
 • Inflamacions agudes o patològiques amb la simptomatologia típica: calor, rubor (color) i augment de volum (tumor) i dolor.
 • Hematomes recents, hemorràgies, ferides sense cicatritzar, esquinços aguts, contusions d’importància, edemes aguts, vessaments articulars.
 • Malalties agudes o en fase evolutiva, com a estats febrils, nàusees, úlceres gàstrica o duodenal molt avançada.
 • Malalties de tipus metabòlic com la gota.
 • Fibrosi i malalties musculars degeneratives.
 • Malalties reumàtiques agudes.
 • Malalties infeccioses o tumorals.
 • Processos inflamatoris d’origen bacterià.
 • Problemes renals en fase aguda.
 • Càlculs de ronyó, vesícula en fase d’expulsió.
 • Trencament o esquinçaments de músculs, baines, tendons, lligaments.
 • Traumatismes recents i tractaments quirúrgics.
 • Malalties del Sistema nerviós: Lesions de les vies piramidals.
 • Pacients amb quadres de compressió nerviosa.
  Per regla general davant qualsevol dolor que no s’alleuja amb el massatge, sinó que augmenta o empitjora, s’ha de pensar que hi haurà alguna causa que ens indica que pot ser contraindicat, i s’ha de sospitar que: hi ha algun problema nou o, que el diagnòstic i per tant el tractament no són els adequats. En qualsevol cas hem de remetre el pacient al seu metge, per a una nova valoració.

Els massatges no han de ser dolorosos, ja que en crear dolor estem produint l’efecte contrari que pretenem provocar. Existeixen casos en què el pacient pot arribar amb un grau de rigidesa i de contractura muscular que faci inevitable provocar dany per desfer i per restablir la circulació del teixit o la zona danyada. Sempre s’intenta produir el mínim dolor possible escalfant primer la zona i incrementant la intensitat de forma gradual i suau.

El quiromassatge no cura les lesions de forma directa, però ho fa de forma indirecta mitjançant el restabliment de la circulació sanguina i limfàtica de la zona a guarir provocant que el mateix cos disposi de les eines necessàries per fer-ho ell mateix. El quiromassatge aplica la norma bàsica que diu “la regla de l’artèria és absoluta”, és a dir, s’ha de restablir l’arribada de sang arterial rica en oxigen i nutrients per facilitar que el teixit o estructura es recuperi per ell mateix.

El període prudent per rebre’l són entre 48 i 72 hores abans. El cos necessita un temps per assimilar els canvis produïts i tornar a un estat d’equilibri. En algun massatge descontracturant és normal que quedi la zona dolorida durant un temps.

Per realitzar els massatges sempre s’usa oli d’ametlla de primera premsada en fred sense additius ni cap altra substància. L’afecte de l’oli d’ametlla és hidratant i permet que la pell també pugui recuperar-se millor després del massatge. També permet que les mans del massatgista puguin lliscar i puguin aplicar la pressió i la direcció més correcta en cada teixit. Puntualment i amb el permís del pacient també es poden aplicar cremes de calor en zones molt delimitades. Les cremes i olis s’aplicaran sempre que no existeixi cap reacció al·lèrgica del pacient.

El quiromassatge és una tècnica que consisteix a manipular pell, teixit adipós i músculs del cos humà amb les mans per aconseguir produir al pacient un efecte de benestar físic i psicològic.”Sols les mans són capaces de tenir la suficient sensibilitat per notar els punts de tensió o d’exercir la pressió justa i exacte en un punt en concret.

Les tensions que patim durant la pràctica de l’esport, en la feina i a casa ens provoquen que anem tensant de forma inconscient tota una sèrie de músculs que al final ens acabaran provocant dolors musculars, contractures, cefalees tensionals i desequilibris en l’àmbit general del cos. Un quiromassatge ajuda a alliberar tensions per tornar-ho a col·locar “tot” al seu lloc.

Open chat
1
Bon dia, en què et puc ajudar?
Powered by