Quiromassatge

El quiromassatge és una tècnica que consisteix a manipular pell, teixit adipós i músculs del cos humà amb les mans per aconseguir produir al pacient un efecte de benestar físic i psicològic.”Sols les mans són capaces de tenir la suficient sensibilitat per notar els punts de tensió o d’exercir la pressió justa i exacte en un punt en concret-. Quan un quiromassatgista exerceix una pressió sobre una zona del cos en la qual el seu pacient sent dolor, es produeix una resposta reflexa que permet calmar la molèstia. La pressió tàctil i el fregament també impulsen altres mecanismes, com reduir la sensació de cansament o modificar l’estat anímic del pacient. Als quiromassatges també se li atribueixen beneficis per a la circulació i la capacitat de millorar la mobilitat de teixits danyats.

Entre els efectes directes més coneguts del quiromassatge podríem destacar: augmenta moderadament la temperatura de la pell, estimula la circulació sanguínia, augmentant el moviment perifèric, estimula la circulació limfàtica, estira els teixits tous eliminant adherències, desenganxa les cicatrius, afavoreix el moviment peristàltic del còlon, depenent de la tècnica estimula o relaxa músculs i tendons, depenent de la tècnica, estimula o relaxa el sistema nerviós perifèric, relaxa el sistema nerviós central, augmenta la permeabilitat dels Teixits, afavoreix la producció d’enzims, equilibra l’estat anímic, etc. Encara que resulten difícils de quantificar, els beneficis psicològics són acceptats en l’àmbit general. El contacte entre la mà del quiromassatgista i la pell de l’altra persona sol provocar relaxació i plaer, ajudant a eliminar tensions i a reduir l’estrès.

" El quiromassatge ens ajudarà de forma ràpida i efectiva a treballar lumbàlgies, cervicàlgies, compressió ciàtica, etc..."

LLISTAT DE PREUS

massatge 1

FAQS

Les preguntes més freqüents de quiromassatge

Un quiromassatge el pot rebre tothom, però existeixen unes contraindicacions que s’han de respectar sempre. Les contraindicacions més importants són les següents: 

 • Durant els tres primers mesos de l’embaràs (després, amb prescripció mèdica).
 • Malalties infeccioses de la pell (p.e.: fongs, lupus o ELS) i unes altres no infeccioses generalitzades (p.e.: dermatitis al·lèrgica).
 • Ulceres per decúbit (o UPP) i cremades.
 • Malalties vasculars inflamatòries (p.e.: flebitis) inflamacions dels ganglis limfàtics i cadenes ganglionars.
 • Feblesa vascular i retencions circulatòries greus.
 • Trombosi i embòlia arterial, per risc d’embolia pulmonar o d’altres teixits de l’organisme, venes varicoses avançades i en cardiopaties en general (p.e.: taquicàrdies, hipertensió arterial).
 • Inflamacions agudes o patològiques amb la simptomatologia típica: calor, rubor (color) i augment de volum (tumor) i dolor.
 • Hematomes recents, hemorràgies, ferides sense cicatritzar, esquinços aguts, contusions d’importància, edemes aguts, vessaments articulars.
 • Malalties agudes o en fase evolutiva, com a estats febrils, nàusees, úlceres gàstrica o duodenal molt avançada.
 • Malalties de tipus metabòlic com la gota.
 • Fibrosi i malalties musculars degeneratives.
 • Malalties reumàtiques agudes.
 • Malalties infeccioses o tumorals.
 • Processos inflamatoris d’origen bacterià.
 • Problemes renals en fase aguda.
 • Càlculs de ronyó, vesícula en fase d’expulsió.
 • Trencament o esquinçaments de músculs, baines, tendons, lligaments.
 • Traumatismes recents i tractaments quirúrgics.
 • Malalties del Sistema nerviós: Lesions de les vies piramidals.
 • Pacients amb quadres de compressió nerviosa.
  Per regla general davant qualsevol dolor que no s’alleuja amb el massatge, sinó que augmenta o empitjora, s’ha de pensar que hi haurà alguna causa que ens indica que pot ser contraindicat, i s’ha de sospitar que: hi ha algun problema nou o, que el diagnòstic i per tant el tractament no són els adequats. En qualsevol cas hem de remetre el pacient al seu metge, per a una nova valoració.

Els massatges no han de ser dolorosos, ja que en crear dolor estem produint l’efecte contrari que pretenem provocar. Existeixen casos en què el pacient pot arribar amb un grau de rigidesa i de contractura muscular que faci inevitable provocar dany per desfer i per restablir la circulació del teixit o la zona danyada. Sempre s’intenta produir el mínim dolor possible escalfant primer la zona i incrementant la intensitat de forma gradual i suau.

El quiromassatge no cura les lesions de forma directa, però ho fa de forma indirecta mitjançant el restabliment de la circulació sanguina i limfàtica de la zona a guarir provocant que el mateix cos disposi de les eines necessàries per fer-ho ell mateix. El quiromassatge aplica la norma bàsica que diu “la regla de l’artèria és absoluta”, és a dir, s’ha de restablir l’arribada de sang arterial rica en oxigen i nutrients per facilitar que el teixit o estructura es recuperi per ell mateix.

El període prudent per rebre’l són entre 48 i 72 hores abans. El cos necessita un temps per assimilar els canvis produïts i tornar a un estat d’equilibri. En algun massatge descontracturant és normal que quedi la zona dolorida durant un temps.

Per realitzar els massatges sempre s’usa oli d’ametlla de primera premsada en fred sense additius ni cap altra substància. L’afecte de l’oli d’ametlla és hidratant i permet que la pell també pugui recuperar-se millor després del massatge. També permet que les mans del massatgista puguin lliscar i puguin aplicar la pressió i la direcció més correcta en cada teixit. Puntualment i amb el permís del pacient també es poden aplicar cremes de calor en zones molt delimitades. Les cremes i olis s’aplicaran sempre que no existeixi cap reacció al·lèrgica del pacient.

El quiromassatge és una tècnica que consisteix a manipular pell, teixit adipós i músculs del cos humà amb les mans per aconseguir produir al pacient un efecte de benestar físic i psicològic.”Sols les mans són capaces de tenir la suficient sensibilitat per notar els punts de tensió o d’exercir la pressió justa i exacte en un punt en concret.

Les tensions que patim durant la pràctica de l’esport, en la feina i a casa ens provoquen que anem tensant de forma inconscient tota una sèrie de músculs que al final ens acabaran provocant dolors musculars, contractures, cefalees tensionals i desequilibris en l’àmbit general del cos. Un quiromassatge ajuda a alliberar tensions per tornar-ho a col·locar “tot” al seu lloc.

Open chat
1
Bon dia, en què et puc ajudar?