Gimnàstica abdominal hipopressiva

Els abdominals hipopressius per definició consisteixen a generar una baixa pressió (hipopressió) en la cavitat abdominal. Per aconseguir-ho, es combinen una sèrie de postures amb una respiració especial (una apnea diafragmàtica o espiratòria), per fer que el diafragma s’elevi i actuï, d’una banda elevant també el paquet visceral (úter-vagina, uretra-bufeta, recte i intestins), i per un altre, gràcies a un mecanisme d’activació reflex, provocar una contracció de la musculatura abdominal i del sòl pèlvic amb el conseqüent treball muscular.

"L'entrenament hipopressiu s'està confirmant com el millor mètode per recuperar un sòl pèlvic hipotònic o danyat. És essencial en una òptima recuperació postpart."

DIFERENTS MANERES D'APRENDRE I PRACTICAR HIPOPRESSIUS

En aquesta classe d’iniciació aprenem la base indispensable que ens servirà en un futur per poder-nos incorporar a classes regulars o bé aprendre a realitzar totes les seqüències amb les seves transicions corresponents. Inclou una part teòrica per prendre consciència de la musculatura implicada i pràctica per dominar a fons l’apnea diafragmàtica i les postures correctes. Sols així es pot aconseguir la re-programació correcte de la faixa abdominal. Durada 90 minuts.
Hipopressius 1
Hipopressius 2

Curs intensiu

Durant el llarg de la temporada es van realitzant diferents cursos intensius estructurats en 4 sessions d’una hora de durada en la que aprenem els fonaments dels hipopressius amb un tipus d’ensenyament que ens permet haver consolidat els aprenentatges de la setmana anterior abans de seguir amb la seqüència. Al acabar s’entrega un certificat de nivell i un pòster amb totes les postures per poder seguir practicant a casa.
Dos dies a la setmana o una vegada al mes en diferents horaris de matí i tarda. Amb sessions de 50 minuts de durada i grups que mai excedeixen de 5 persones. Si no tens temps o prou disciplina per realitzar els exercicis a casa, aquesta és la modalitat que t’interessa. En les classes combinem els hipopressius amb exercicis de potenciació muscular i estiraments de les cadenes afectades.
Hipopressius 3
Hipopressius 4

Entrenament personal

Un entrenament personal fet a mida de cada client. Amb un pla estudiat en funció de l’estat físic, avaluant el to muscular, l’estat de forma i la capacitat d’evolució de l’entrenament. Amb exercicis per potenciar la musculatura inspiratòria, la faixa abdominal i el sòl pèlvic. Incorporant exercicis de potenciació isomètrica respectuosos amb la musculatura. Un entrenament exclusiu per aconseguir el millor de cada persona.
Si disposes d’un espai, existeix la possibilitat de desplaçar-me fins al teu domicili per fer les classes de gimnàstica abdominal hipopressiva.  Sols necessites un espai condicionat i una màrfega per realitzar les sessions. Preus especials per grups i famílies. Envia’m un correu i t’explico totes les possibilitats.
health-g1a4d3def8_640

FAQS

Les preguntes més freqüents de G.A.H.

La gimnàstica abdominal hipopressiva la poden practicar tant homes com dones i de qualsevol edat. No ho poden practicar persones amb hipertensió, insuficiència cardíaca i dones embarassades. .Davant de qualsevol dubte sempre és indispensable la consulta al vostre metge de confiança.

No cal fer necessàriament cap esport per poder-les practicar, tot i que sempre és recomanable pels beneficis que té per la salut. La G.A.H. es fonamenta en apnees espiratòries i un control postural determinat.

Les classes de G.A.H. solen durar 50 minuts, però en determinats casos com són els cursets intensius o la classe d’iniciació, poden durar més. És important combinar diferents tipus d’exercicis (en sedestació, bipedestació o quadrupèdia) per no esgotar la musculatura i aconseguir extreure el  nombre més gran de beneficis.

Per incorporar-se a les classes regulars primer s’ha d’haver realitzat la classe d’iniciació en la qual aprenem les bases de la G.A.H.. Sense aquestes bases no es podrien seguir bé les classes grupals.

La G.A.H. serveix per ajudar a solucionar moltes patologies i desequilibris, però no ho pot solucionar “tot”. Si no tens clar en què et pot ajudar, envia’m un correu o bé truca’m. Jo estaré encantat d’aportar-te tota la informació possible referent a com et pot ajudar.

L’avantatge respecte a altres mètodes és el fet que es poden practicar a gairebé qualsevol lloc i a tot moment, però és recomanable no fer-ho després d’haver menjat i haver anat al bany abans de fer-los. Tampoc és recomanable fer-los abans d’anar a dormir, ja que podrien provocar una excitació postentrenament que no ens dificultaria dormir.

Després de donar a llum (part vaginal) hem d’esperar-nos com a mínim 6 o 8 setmanes. Si el part ha estat per cesària, ens hem d’esperar una mica més, i sempre amb el vistiplau del nostre metge de confiança.

Hi ha correccions de la postura que es comencen a notar a partir de les primeres classes, però es necessita regularitat en els entrenaments per produir una re-programació de la musculatura de la faixa abdominal.

Open chat
1
Bon dia, en què et puc ajudar?