La malaltia de Scheuermann 2

La malaltia de Scheuermann

La malaltia de Scheuermann 3
Daniel McFadden – Treball propi

La malaltia de Scheuermann és un trastorn de l’esquelet autolimitat de la infància. És també conegut com a cifosi de Scheuermann (ja que du a una cifosi), osteocondrosi juvenil de la columna vertebral i osteocondrosi epifisial dels cossos vertebrals.

La malaltia de Scheuermann comporta que les vèrtebres creixin de forma desigual pel que fa a la pla sagital, és a dir, l’angle anterior sol ser més gran que la posterior. Aquest creixement desigual du a la forma de “falca” de les vèrtebres, causant la cifosi.

La malaltia de Scheuermann és coneguda per causar dolor en la part mitjana i baixa de l’esquena i coll, el qual és greu i causa incapacitat. El pacient pot sentir dolor en el vèrtex de la corba, que s’agreuja per l’activitat física i per períodes estant dempeus o assegut; això pot tenir un efecte significativament perjudicial per a la seva vida com el nivell d’activitat frenat per la seva discapacitat. La víctima pot sentir-se aïllada o incòmoda entre els seus parells si es tracta de nens, segons el nivell de la deformitat.

A més del dolor associat amb la malaltia de Scheuermann, moltes persones que pateixen de la malaltia tenen pèrdua d’altura vertebral, i depenent d’on es troba el vèrtex de la corba, poden tenir un ‘gep’ o ‘esquena rodona’. S’ha reportat que les corbes a la regió toràcica inferior causen més dolor, mentre que les corbes a la regió superior presenten una deformitat més visual. Malgrat això, és generalment el dolor o raons cosmètiques que els malalts busquen ajuda per a la seva condició promptament. En estudis, la cifosi és més ben caracteritzada per a la columna toràcica que per a la columna lumbar.

La setena i desena vèrtebres toràciques són les més comunament afectades. Això causa dolor d’esquena i curvatura espinal. En casos molt greus pot causar problemes interns i mal de la medul·la espinal, però aquests casos són extremadament inusuals. La curvatura de l’esquena disminueix l’altura, exercint pressió sobre els òrgans interns, duent-se a terme més ràpidament que en el procés natural d’envelliment; gairebé sempre es recomanen procediments quirúrgics.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Open chat
1
Bon dia, en què puc ajudar-te?